HAIKO CORNELISSEN architecten

© all rights reserved

CONCEPT - SLICED POROSITY BLOCK

The sun sliced geometry of the mixed use building results from minimum daylight exposures to the surrounding urban fabric prescribed by code. Porous and inviting from every side, five vertical entrances cut through a layer of micro-urban shopping before leading to the elevated public ‘Three Valley’ plaza. A great urban terrace on the scale of Rockefeller Center, this multi-level plaza in the center of the complex is sculpted by stone steps, ramps, trees, and ponds and caters to special events or to a casual afternoon in the sun. Here the public space parallax of overlapping geometries in strict black and white is supercharged by color that glows from the shops positioned underneath the plaza.

BACK

Built with Indexhibit